Coenegrachts-substraat
  • cs_slider5
  • cs_slider2
  • cs_slider3
  • cs_slider4
  • cs_slider9
Eng - Nl - Fr - De


Welkom bij Coenegrachts Substraat

Sinds de drie gebroeders Coenegrachts in 1996 het bedrijf Coenegrachts Substraat oprichtten en de nieuwe generatie Bart en Koen Coenegrachts het beleid hebben overgenomen, is het bedrijf meegegroeid met de vraag van de markt. Aanvankelijk was het de bedoeling om alleen te voorzien in eigen gebruik voor de champignonkwekerij.


Door de bewezen kwaliteit van ons product kwam daar echter al snel verandering in. Inmiddels wordt er niet alleen doorgroeide champignonsubstraat geleverd in België en Nederland, maar ook in de rest van de wereld, zoals Duitsland, Polen, Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië, Malta, Libanon, Jordanië, Israël... Geen land is te ver!


Met een eerste uitbreiding in 2006 werd de capaciteit naar 23.000 ton doorgroeide compost per jaar gebracht. In 2009 kwam er een samenwerking met Vedemij BV tot stand, waarna in 2012 het nieuw gebouwde fase 1-complex werd opgestart. Hierdoor kunnen we wekelijks 4.000 ton indoor fase 1 compost produceren. Daarbij werd in datzelfde jaar de capaciteit uitgebreid naar 800 ton doorgroeide compost per week door de bouw van enkele nieuwe tunnels.


De bouw van het fase 1-complex, samen met de uitbreiding van het tunnelbedrijf, verzekert de toekomst van het bedrijf.

Indoor fase 1 compost

Het produceren van het champignonsubstraat begint bij het fermentatieproces, ook wel Fase 1 genoemd.

Entbare compost

Fase 2 of het uitzweetproces wordt gekenmerkt door twee delen, "Pasteuriseren en Conditioneren".

Doorgroeide compost

Wanneer fase 1 en 2 goed verlopen zijn is de compost geschikt voor de selectieve groei van het champignonmycelium.

Export

Coenegrachts Substraat verwerkt jaarlijks tonnen champignoncompost en exporteert de substraat in pakketten over de hele wereld.

Pakketten

Op aanvraag is het mogelijk om pakketten te vervaardigen tussen 18 & 22 kg. Als bijkomende service is het ook mogelijk dekaarde te leveren in zakken van 50 liter.

Milieu

Jaarlijks wordt er door de firma Coenegrachts-substraat aanzienlijk geïnvesteerd in het milieu.